Ærlig talt, hvornår har du sidst evalueret kvaliteten af jeres IT dokumentation ?

Næst efter IT Sikkerhed står IT Dokumentation. Alle der beskæftiger sig med IT har prøvet at mangle dokumentation og mærket konsekvenserne heraf. Hvis kvaliteten enten er mangelfuld eller dokumentationen slet ikke er eksisterende er det stort set umulig at træffe de IT mæssige korrekte beslutninger for at understøtte forretningen. Ydermere er det kostbart for virksomheden fordi IT ressourcerne spørger efter det, og hvis ikke det findes i en god kvalitet, så må de stort set begynde forfra.

Det er ikke fordi vi ønsker at alle skal have adgang til al dokumentation eller for den sags skyld kunne forstå al dokumentation. Men det er vigtigt for de IT ressourcer både interne som eksterne der arbejder med et bestemt område, at de har adgang og klart kan forstå den eksisterende dokumentation. 

Hvis ikke du har ordenlig dokumentation, så er du allerede igang med at bruge de første penge af dine investeringer, som du kunne have brugt meget bedre.

Ensartet 

Tilgængelig

Fortrolighed

Adgang til revisorer

Tænk hvis du et sted har adgang til al dokumentation, på en ensartet måde og let at finde. Det er ikke en drøm. Det er Gaudio Docs. 

Hvornår har I sidst holdt brandøvelse i IT afdelingen?
Hvad ville der ske, hvis alle jeres systemer var nede? Eller kritiske systemer? Eller nogen har kommet til at slette noget kritisk i jeres infrastruktur?

Hvad hvis brandøvelsen gik ud på, at I skulle genskabe det som er "brandt"? Hvorfan ville I gribe det an, hvis dokumentationen mangler?

 

Nu har du endelig muligheden lige foran dig 24 timer i døgnet uanset hvor du, dine medarbejdere eller dine it leverandører befinder sig. 

 

Vi lever i en mere og mere digitaliseret verden og det stiller store krav til investeringerne for den enkelte virksomhed til enten ny eller opdateret digitale løsninger, men der stilles ogso enorme krav til IT sikkerheden for at fremmede ikke får adgang til hverken infrastruktur som digitale løsninger. 

 

Samtidig bliver mange også presset til at få så meget funktionalitet ud af deres investeringer som muligt og det sker ofte på bekostning af andet. Det kunne som eksempel være uddannelse af brugerne, tilstrækkelig vedligeholdelse og selvfølgelig også dokumentation af det vi enten har fået installeret eller udviklet.